Bashkimi i Prodhuesve Shqiptarë në tryezë diskutimi mbi procesin e negociatave
April 20, 2018
Kush po përfiton prej zhvlerësimit të euros
April 23, 2018

Gjatë paradites së sotme shoqëria EVEREST IE, një nga shoqëritë lider në Shqipëri prej 20 vitesh, në fushën e prodhimit dhe stampimit të ambalazheve plastike fleksibile prej polietileni dhe ricikluesi më i madh i mbetjeve prej polietilenit, u shkatërrua nga zjarri per arsye akoma te panjohura.

Kjo shoqëri kishte implementuar me sukses teknologjitë bashkëkohore sipas standarteve të EU, duke nxitur inovacionin në prodhim dhe duke arritur standart të lartë në produktet e saj. Prej disa vitesh produktet e saj kishin prekur tregjet rajonale dhe ndërkombëtare. Me një rrjet të organizuar mirë, kjo shoqëri mblidhte dhe riciklonte dhjetra ton plastikë çdo muaj, duke pastruar territorin nga mbetjet urbane dhe duke ndikuar drejtëpërsëdrejti në mbrojtje të mjedisit dhe tokës. Shoqëria EVERESTI IE kishte qindra të punësuar dhe renditej si një tatim pagues i rregullt në buxhetin e shtetit.

Me keqardhje kemi ndjekur prononcimet e sotme të disa mediave dhe portaleve, të cilat duke mos pritur konkluzionet e ekspertizës të autoriteve shtetërore dhe në mungesë të plotë të informacioneve, kanë dalë në konkluzione jo korrekte dhe të dëmshme të cilat në këtë moment të vështirë për sipërmarrjen janë krejtësisht të panevojshme.