Tryezë diskutimi “Zhvlerësimi i monedhës së huaj dhe ndikimi tek prodhuesit-ekportuesit vendas”

Duke marrrë në konsideratë problematikat dhe shqetësimet që janë përcjellë nga shumë prej prodhuesve shqiptarë, në lidhje me ndikimin serioz të luhatjes së kursit të këmbimit të monedhës vendase dhe monedhave të huaja gjatë dy muajve të fundit, Bashkimi i Prodhuesve Shqiptare zhvilloi gjatë ditës së sotme një tryezë diskutimi me temë “Zhvlerësimi i monedhës së huaj dhe ndikimi tek prodhuesit-ekportuesit vendas”.

Të pranishëm në këtë takim ishin përfaqësues nga sektorë të ndryshëm të industrive prodhuese-ekportuese, si dhe ekspert nga fusha e ekonomisë dhe tregtisë. Përgjatë këtij takimi të pranishmit u shprehën mbi situatën në të cilën kompanitë e tyre ndodhen nga luhatjet e monedhës së huaj, si dhe rezultoi se kompanitë më të prekura janë kompanitë 100% “Made in Albania”, përfshirë këtu dhe lëndën e parë.

Në përfundim të këtij takimi u vendos që Bashkimi i Prodhuesve Shqiptarë, gjatë këtyrë ditëve do të analizojë të gjithë situatën me ekspert të fushës, ku do të peshohen efektet dhe ndikimin që ka ky fenomen mbi prodhuesit vendas, si dhe do të dal me një qëndrim për t’i kërkuar Qeverisë shqiptare ndërmarrjen e masave për stabilizimin e situatës.