2-Vjetori i Themelimit, Bashkimi i Prodhuesve Shqiptarë

Bashkimi i Prodhuesve Shqiptarë mblodhi së bashku akademikë, personalitete të institucioneve publike, përfaqësues të ambasadave dhe organizatave të huaja brenda vendit, gazetarë ekonomikë, si dhe sipërmarrrës nga sektorë të ndryshëm të prodhimit vendas, për të festuar 2 vjetorin e themelimi të kësaj organizate. Puna dhe përkushtimi i këtij grupimi gjatë këtyre 2 viteve, kanë shërbyer për të mbrojtur njëzëri prodhuesit shqiptarë. E re në themelim por tepër dinamike në pjesëmarrje, Bashkimi i Prodhuesve Shqiptarë ka si qëllim t’i shërbejë anëtarëve të sa por edhe të gjithë sektorit të prodhimit vendas me qëllim zhvillimin e qëndrueshëm ekonomik në Shqipëri.

Gjatë kësaj mbrëmje nuk mund të mos falenderonim Ministren e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes, znj. Sonila Qato, për ndihmën dhe mbështetje e pakursyer ndaj sipërmarrësve prodhues vendas, si dhe bashkëpunimin e frytshëm që ka pasur dhe do të këtë me Bashkimin e Prodhuesve Shqiptarë.

Një vëmendje e veçantë ju kushtua dhe personaliteteve të fushave të ndryshme me ndikim në prodhimin vendas, në ekonomi si dhe kulturën shqiptare.

Prof. Dr. Adrian Civici për mendimin e spikatur akademik në fushën e prodhimit dhe për përgatitjen e brezave të rinj në fushën e ekonomisë.

Revistës Monitor për analizën e vazhdueshme profesionale në fushën e prodhimit dhe përcjelljen e saktë dhe të dretjë të informacionit ekonomik.

Z. Marin Mema për promovimin e vazhdueshëm të vlerave autentike shqiptare dhe për zbulimin e gjurmëve shqiptare brenda dhe jashtë vendit.

Z. Bledar Kola për rikrijimin e kuzhinës tradicionale shqiptare dhe për promovimin e vlerave të produkteve vendase.