Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit, Nëntor 2018

Sipas të dhënave zyrtare të INSTAT, ndryshimi vjetor i matur nga Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit në muajin Nëntor 2018 është 1,4 %.

Rritja më e madhe e çmimeve prej 2,6 %, vërehet në grupin “Argëtim dhe kulturë”, pasuar nga grupet:

  • “Ushqime dhe pije joalkoolike” me 2,4 %;
  • “Transporti” dhe “Qira, ujë, lëndë djegëse dhe energji” me nga 1,6 %, secili;
  • “Pije alkoolike dhe duhan” me 1,3 %;
  • “Hotele, kafene dhe restorante” me 1,2 %;
  • “Komunikimi” me 0,5 %, etj.

Nga ana tjetër çmimet e grupeve “Shëndeti” dhe “Veshje dhe këpucë” shënuan ulje respektive me 0,7 % dhe 0,3 %.

Mbi ndryshimet vjetore të grupeve kryesore dhe ndryshimet mujore të grupeve kryesore lexoni raportin e plotë.