Indeksi i Çmimeve të Konsumit, Prill 2019

Ndryshimi vjetor i indeksit të çmimeve të konsumit në muajin prill 2019 është 1,4 %. Një vit më parë ky ndryshim ishte 2,1 %. Ndryshimi mujor i indeksit të çmimeve të konsumit në muajin prill 2019, krahasuar me mars 2019, është – 0,2 %.

Ndikimi i grupeve kryesore në ndryshimin vjetor të indeksit të çmimeve të konsumit.

Rritja vjetore e çmimeve në muajin prill është ndikuar kryesisht nga grupet

  • “Ushqime dhe pije joalkoolike”me +0,97 % ;
  • “Qira, ujë, lëndë djegëse dhe energji” me +0,25 % ;
  • “Pije alkoolike dhe duhan”,kanë kontribuar me +0,03 %. etj.

Ndryshimet vjetore të grupeve kryesore:

Krahasuar me muajin prill 2018, rritja më e madhe e çmimeve vërehet në grupin “Ushqime dhe pije joalkoolike” me 2,7 %, pasuar nga grupet

  • “Qira, ujë, lëndë djegëse dhe energji” me 1,2 %;
  •  “Pije alkoolike dhe duhan” me 1,0 %, etj.

Brenda grupit të ushqimeve çmimet e nëngrupit “zarzavate përfshirë patatet” u rritën me 14,0 %, pasuar nga nëngrupet “qumësht, djathë dhe vezë” me 2,6 %, “peshk” me 2,0 %, etj.

Nga ana tjetër çmimet e nëngrupit“ vajra dhe yndyrna” u ulën me 0,6 % pasuar nga nëngrupet, “fruta” me 0,4 %, “bukë dhe drithra” me 0,1 %, etj.

Për më shumë klikoni materialin.