Tregtia e Jashtme, Prill 2019

Micam-Panairi ndërkombëtar i këpucëve, 15-18 shtator 2019, Itali
May 9, 2019
Mundësitë dhe sfidat e marrëdhënieve tregtare Kosovë- Shqipëri
May 21, 2019

Sipas të dhënave zyrtare të INSTAT, për muajin Prill 2019, eksportet e mallrave arritën vlerën 27 mld lekë, duke u ulur me 0,2 %, në krahasim me të njëjtën periudhë të një viti më parë dhe me 4,1 %, në krahasim me Mars 2019. Importet e mallrave arritën vlerën 57 mld lekë, duke u rritur me 8,4 %, në krahasim me një vit më parë dhe me 1,6 %, në krahasim me Mars 2019.

Deficiti tregtar i këtij muaji është 30 mld lekë, duke u rritur me 17,4 %, krahasuar me Prill 2018 dhe me 7,3 %, në krahasim me Mars 2019

Kontributi i grupeve kryesore në ndryshimin vjetor të eksporteve

Ulja vjetore e eksporteve prej 0,2 %, këtë muaj është ndikuar nga grupi:

  • “Minerale, lëndë djegëse, energji elektrike” me -8,6 pikë përqindje.

Në ndryshimin vjetor të eksporteve kanë ndikuar pozitivisht grupet:

  • “Makineri, pajisje, pjesë këmbimi” me +2,2 pikë përqindje;
  • “Materiale ndërtimi dhe metale” me +2,0 pikë përqindje;
  • “Ushqime, pije, duhan” me +1,9 pikë përqindje.

Për më shumë informacion shihni materialin këtu.