Statistikat e Bujqësisë, 2018
June 17, 2019
Kjo është një krizë e funksionimit të sistemit demokratik në vend
June 25, 2019

Sipas të dhënave zyrtare të INSTAT, ndryshimi vjetor i matur nga Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit në muajin Maj 2019 është 1,6 %.

Rritja më e madhe e çmimeve prej 3,3 %, vërehet në grupin “Ushqime dhe pije joalkoolike”, pasuar nga grupet:

  • “Hotele, kafene dhe restorante”, me 2,1 %;
  • “Pije alkoolike dhe duhan” me 1,5 %;
  • “Qira, ujë, lëndë djegëse dhe energji” me 1,0 %;
  • “Veshje dhe këpucë” me 0,7 %;
  • “Mobilim, pajisje shtëpie dhe mirëmbajtje” dhe “Shërbimi arsimor” me 0,1 % secili.

Nga ana tjetër çmimet e grupit “Argëtim dhe kulturë” u ulën me 2,4 %, pasuar nga grupet “Transporti” me 0,2 % dhe “Shëndeti” me 0,1 %.

Në muajin Maj 2019, ndryshimi mujor i matur nga Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit është -1,4 %.

Ky ndryshim është ndikuar kryesisht nga ulja e çmimeve të grupit “Ushqime dhe pije joalkoolike” me 3,4 %, pasuar nga grupet:

  • “Veshje dhe këpucë” me 0,5 %;
  • “Shëndeti” me 0,3 %;
  • “Mobilim, pajisje shtëpie dhe mirëmbajtje” dhe “Hotele, kafene dhe restorante” me 0,2 % secili, etj.

Nga ana tjetër çmimet e grupit “Argëtim dhe kulturë” u rritën me 0,6 %.

Për më shumë shihni statistikat e plota këtu.