Informacion lidhur me prodhimin

September 6, 2018

Indeksi i Çmimeve të Prodhimit

Sipas të dhënave zyrtare të INSTAT, indeksi i çmimeve të prodhimit arriti 103,5, në tremujorin e dytë të vitit 2018,  duke u rritur me 2,4 %, […]
January 8, 2018

Prodhuesit shqiptarë të papërgatitur për hapjen e tregjeve rajonale

Arben Shkodra, Sekretar i Përgjithshëm i Shoqatës së Bashkimit të Prodhuesve Shqiptarë thotë në një intervistë për Monitor se situata me nxitimin për hapjen e tregjeve […]
December 6, 2017

INSTAT: Rriten çmimet e prodhimit të produkteve vendase

Në tremujorin e dytë të vitit 2017, Indeksi i çmimeve të prodhimit arriti 101, 6 kundrejt vitit 2010. Indeksi i çmimeve të prodhimit u rrit përkatësisht […]
November 23, 2017

INSTAT: Statistikat për sektorin e blegtorisë

Instituti i Statistikës, bën të ditur se gjatë vitit 2016, numri i gjedhëve në vend shënoi 492.393 krerë, ose 2,3 % më i ulët në krahasim […]
November 23, 2017

Prodhimet bujqësore: Fieri, Tirana dhe Berati prodhojnë më shumë perime

Prodhimi vendas i perimeve të freskëta, u rrit me 9.6% gjatë vitit 2016, kundrejt një viti më parë, sipas raportit të  Institutit të Statistikave (INSTAT). Sipas INSTAT, niveli […]
November 3, 2017

Raporti i Instat: Rritet prodhimi i frutave,perimeve dhe ullirit për Shqipërinë

Sipas një raporti të fundit të INSTAT, janë publikuar shifrat e prodhimit të pemëve frutore ku në vitin 2016 ishte 261.754 ton dhe u karakterizua nga një […]